Aanmelden zelfoogstabonnement 2024

Aanmelden zelfoogstabonnement 2024

Met het onderstaande formulier kun je je aanmelden voor een zelfoogstabonnement voor De Blije Bodem voor het seizoen van 2024.

Let op: aanmelding betekent niet automatisch dat je lid bent. We kunnen dit seizoen 50 oogstdeelnemers bedienen. Na invullen van het formulier neem ik binnen een aantal dagen contact met je op.

Voor dat je je gaat aanmelden, heb ik graag dat je alle informatie over het abonnement goed hebt doorgenomen en hebt begrepen. Mocht je toch vragen hebben aan de hand van de informatie, neem dan gerust eerst contact met me op.

Welke weekbijdrage moet ik kiezen?
Je bent als oogstdeelnemer bij de Blije Bodem helemaal vrij om je eigen weekbijdrage te kiezen. Wij vinden dat gezonde voeding toegankelijk moet zijn voor iedereen. We vragen iedereen bij te dragen naar draagkracht. Jouw solidariteit hierbij maakt het mogelijk dat mensen met een krap budget ook kunnen komen oogsten op De Blije Bodem en zo gezonder kunnen gaan leven.

Voor een bijdrage kun je in de basis kijken naar je eigen wekelijkse uitgave aan (biologische) groente, maar De Blije Bodem is (veel) meer dan alleen voeding. We proberen een verandering in ons voedselsysteem teweeg te brengen en een prachtige groene oase te maken waar volgende generaties spelenderwijs kunnen leren over (het belang van) gezonde, lokale en seizoensgebonden voeding. Jouw bijdrage maakt het mogelijk om hierin mee te investeren. Met jouw bijdrage proberen we alle betrokken partijen (de tuinder, oogstdeelnemers, toekomstige generaties én dit stukje aarde) goed te verzorgen. Meer uitleg over de opbouw van alle bedragen vind je op de pagina Berekening solidaire betaling 2024.

Zit je krap bij kas? Geen probleem, je kiest ook in dat geval een vast (lager) weekbedrag, waarmee je naar behoefte gezonde voeding van de tuin kan komen oogsten. Hierbij zijn we afhankelijk van de solidariteit van de mede-oogsters; zij vullen dan hopelijk jouw bijdrage aan tot er een gezonde financiële balans ontstaat voor de tuinder.

We zijn dit jaar nog volop in opbouw. Dit betekent dat we op dit moment beperkt plek hebben (50 deelnemers) en kunnen daarbij jouw steun goed gebruiken. Jouw bijdrage helpt de tuin verder uit te bouwen, zodat we meer oogstdeelnemers kunnen aannemen. Uiteindelijk willen we 150 tot 200 mensen kunnen voorzien van de meest gezonde voeding. Dit heeft weer tot effect dat de weekbijdrages aanzienlijk naar beneden bijgesteld kunnen worden.

Er ging iets mis
Kinderen onder de 6 jaar eten gratis van De Blije Bodem. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar rekenen we 50% van je gekozen weekbijdrage.
De bijdrages hierboven zijn per persoon per week. Om te kunnen starten heb ik een gemiddeld minimum bijdrage nodig om in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien; ik vertrouw hierbij op jullie solidariteit, zodat iedereen kan toegang heeft tot gezonde voeding. Het hoofdseizoen telt 35 weken verdeeld over 8 maanden (mei t/m december). Betaling geschiedt vooraf per maand via een automatische incasso. Er zijn voor het hoofdseizoen 8 incasso-opdrachten in totaal.
Het winterseizoen loopt van december tot en met april. Bij genoeg aanmeldingen kan ik een winterteelt opzetten, zodat je jaarrond kunnen oogsten en met alle seizoenen mee-eten. Indien je hier kiest voor 'nee', eindigt je oogstseizoen op 31 december 2024..
Elke week ontvang je een oogstmail met hierin wat er te oogsten is (en hoe je dit het beste kunt doen), recepten en een update uit de tuin.
De Blije Bodem is gemeenschapslandbouw, samen delen we de lusten én de lasten. Tussentijds opzeggen van je abonnement is hierdoor niet mogelijk.