Over ons

Over ons

Op deze pagina geven we ruimte aan iedereen die actief meehelpt aan de opbouw van de Blije Bodem om zichzelf te presenteren. We zijn op dit moment met een team van zo’n 15 vrijwilligers. Hopelijk volgen hier snel de verhalen van Paul, Floor, Jurianne, Marijke, Ramon, Sybrandt, Laura, en meer mooie mensen die meehelpen de Blije Bodem werkelijkheid te maken.

Bas

Hoi, mijn naam is Bas en ik ben de initiatiefnemer van De Blije Bodem.
Na vele jaren gewerkt te hebben in de IT-sector, begon ik me af te vragen: is dit waar ik écht blij van word? Wat voeg ik toe aan deze wereld? Is er balans tussen geven en nemen? In een zoektocht van meerdere jaren (let op; het antwoord ligt altijd voor je neus), kwam de Warmonderhof op mijn pad, een opleiding voor biologisch-dynamische land- en tuinbouw. Misschien bekend van het Demeter-keurmerk in onder andere de Ekoplaza’s.

Op dit moment ben ik een aantal jaren met heel veel plezier actief in de kleinschalige biodynamische tuinbouwsector. Superleuk, sociaal en in mijn ogen erg nuttig en belangrijk werk. Er is elke dag wel iets te leren.

Met dit initiatief wil ik gezonde voeding dichter bij onze gemeenschap brengen en tegelijkertijd een prachtige plek met veel biodiversiteit creëren. Niet ik alleen, maar juist samen, met elkaar.

Erna

Mijn naam is Erna en ik ben een van de vrijwilligers bij de Blije Bodem. Ik vind het erg leuk om de zelfoogsttuin te helpen opbouwen, omdat ik
1) het liefst lokaal geteelde onbespoten groente eet en
2) onze kinderen graag liefde, respect en kennis van de natuur en ons eten meegeef.
Op dit moment in het proces zit ik af en toe een deel van de tuin op een plattegrondje uit te tekenen en ik merk dat ik de kinderen inspireer om ook tekeningen over groente en (moes)tuinieren te maken. “Kinderen doen wat je doet, niet wat je zegt”, hoorde ik eens zeggen en dat klopt. In de komende maanden hoop ik dus ook samen met ze op het land te staan en te helpen bij wat er op dat moment nodig is in het proces. En dan samen te klussen, maar ook te chillen en genieten van de natuur en de buitenlucht! Ik heb steeds al voorpret als ik alleen al denk aan het ontstaan en zien groeien van zelfoogsttuin De Blije Bodem. 

Arjan

Heeft groene vingers meegekregen vanuit zijn familie, maar is ze pas sinds de coronatijd gaan gebruiken. Werkt in het dagelijks leven als projectmanager en is opgeleid in het verandermanagement. Spendeert zijn vrije dagen graag aan de Tarralaan, zowel bij voedselbos Plukn als bij de Blije Bodem. Is razend enthousiast onderdeel te zijn van de transitie naar natuurinclusieve landbouw.

Steve

Landbouw is de kern van onze relatie met de aarde en met elkaar. We moeten de dingen anders gaan doen. Ik geloof dat één manier om vooruitgang te boeken is door het bouwen van gemeenschappen rond voedselproductie die geïntegreerd zijn in de natuur. De Blije Bodem is een kleine tuin. Maar het is een deel van een groter geheel dat zichzelf uitbreidt – kom meedoen en ontdek waarom!

Esther

Hallo! Mijn naam is Esther, ik zit in het bestuur van De Blije Bodem. Toen de hele wereld stil leek te staan begin 2020 heb ik mijn heil gezocht en gevonden op kwekerij De Stadsakker, waar ik opnieuw verliefd ben geworden op het werken in de kleinschalige tuinbouwsector. Het ritme, het weer, het onvoorspelbare en het vertrouwen dat er wel iets gaat groeien heeft mij heel veel goed gedaan. Er bloeide meer tussen de kolen . Om nu een steentje bij te dragen aan het opzetten van een nieuwe zelfoogsttuin is ontzettend leuk en waardevol!